Föreläsare

När livet störtdök

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Hösten 1999 skulle jag börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – jag bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet. Jag berättar om hur jag har burit mig åt för att omsätta mitt trauma till konstruktiva krafter som strävar framåt.
Läs mer

Gör plats för mångfald

Runt två miljoner människor av Sveriges befolkning i åldern 16 – 64 år lever med någon slags funktionsnedsättning. Bland dessa personer är arbetslösheten högre än hos övriga befolkningen. Jag vill se att fler arbetsgivare ska vilja anställa människor med funktionsnedsättning. Många som anställt en person med funktionsnedsättning säger att de fått en bättre arbetsmiljö och ett stimulerande arbetsklimat. Man måste se kompetens, förmåga och värde före funktionsnedsättning.
Läs mer

Boka en föreläsning via mejl till min representant info@promotormedia.se.

Reaktioner från åhörare:

”När livet störtdyker – Yasmin Nilson berättade om en dykolycka när hon var 14 år som krossade hennes nackkotor och förändrade hennes liv fullständigt. En knäpptyst sal lyssnade till hennes personliga beskrivning om hur hon vände sin livskris och hittade, eller rättare sagt, byggde upp en ny tillvaro där hon utbildade sig och idag lever ett rikt och aktivt liv. Det var säkert mer än en som fick nya perspektiv men också insåg vad man kan uppnå med stark vilja, och viktigt – vänner och nätverk. Hon fick kvällens längsta applåd.” – Christer Nordström, Huddinge HK

”Yasmin Nilson är en inspirerande föreläsare. Hon är inte bara en skicklig journalist och debattör. Hennes unika livserfarenhet av att som ung få en funktionsnedsättning finns med som en värdefull dimension i hennes betraktelser. Alla borde höra henne!” – Monica Klasén McGrath, kommunikations- och pressansvarig på Funktionsrätt Sverige.

”Tack för en fantastisk dag med ett underbart föredrag. Jag tror inte något öga var torrt. Mina tårar kom under flera tillfällen. Tårar på grund av det hemska men också tårar på grund av det härliga. Din syn på hur man går vidare är inspirerande för alla, oavsett man hamnat i din situation eller ej. Din berättelse talar till och berör oss alla. Tack Yasmin!” – Arrangör i Sundsvall

 ”TACK för en jättebra dag! Var verkligen fängslande att höra dig berätta om ditt liv och din resa till där du är idag…” – Arrangör i Kristianstad
 

Förra tisdagen var det internationella flickdagen och utmärkta Tjejjouren i Sundsvall körde Girlpowerfestival hela dagen. En av de som gjorde absolut mest avtryck under dagen var Yasmin Nilson som föreläste om hur hennes liv förändrades när hon bröt nacken precis innan hon skulle börja på dansgymnasium. En fängslande historia som verkligen berörde. Köpte hennes bok direkt efter och sträckläste den sedan under onsdagen. Rekommenderas mycket varmt. Yasmin som sommarpratare 2017? Ja tack!” – Sofia Hård (deltagare)

Reaktioner från konfirmander efter föreläsning i Gustav Vasa församling: 
”Bästa med dagen var Yasmin och hennes berättelse”, ”Hon fick mig att tänka”, “Jag blev väldigt berörd av att höra hennes föreläsning”, “Jag kände efteråt igår hur tacksam jag är för allt och hur viktigt det är att älska sig själv”.