Jag är dina ögon, du är mina ben

Anna Bergholtz och Yasmin Nilson är två normbrytande journalister som brinner för mångfald, delaktighet och inkludering.
De träffades genom journalistiken och blev varandras förebilder. Med deras unika erfarenheter och perspektiv, insåg Anna och Yasmin att tillsammans kan de bana vägen för ett mer inkluderande samhälle.

Anna förlorade synen i 20 års åldern och Yasmin blev rullstolsburen som tonåring. Båda pratar öppet om den livsomvälvande sorg som de har genomgått, men också om vikten av humor och självdistans. I allt elände så finns det alltid strimmor av ljus och hopp.

Föreläsning
Genom deras engagemang för mänskliga rättigheter vill de sprida kunskap och medvetenhet kring mångfald och inkludering. Med föreläsningen – Jag är dina ögon, du är mina ben – visar Anna och Yasmin åhörarna världen, genom deras ögon. De visar på det magiska som sker när vi lägger fokus på vad vi kan och hur vi kan komplettera och lyfta varandra, istället för tvärtom. Med deras personliga berättelser och gemensamma insikter, möter de åhörarna med genuinitet och humor. De tar med åhörarna på en resa där de får känna, uppleva och lära.

Föreläsningen är 1,5 timme med paus. Men kan också kortas eller förlängas enligt önskemål. Anna och Yasmin kan även anlitas som ett moderatorsteam för konferenser.

Dagens teknik finns det mycket synpunkter om. För Anna och Yasmin är den både möjliggörande och värdefull för deras självständighet. Här berättar de mer i ett nyhetsinslag från TV4.

För mer information om oss kan ni gå in på våra respektive profiler hos Promotor Media här:
Anna Bergholtz
Yasmin Nilson