“Var inte hon gift med USA:s president Franklin?”

Fick ni lära er om Eleonor Roosevelt på historielektionen? Eller mänskliga rättigheter för den delen? Jag kan inte minnas att jag fick lära mig om varken eller, och jag gick i skolan på 90-talet. Jag lärde mig om Eleonor Roosevelt när jag för tio år sedan fördjupade mina kunskaper i FN-konventionen om mänskliga rättigheter. Jag häpnades över vilken avgörande roll hon hade i att FN- konventionen ... Läs mer»

En betraktelse

Varje snäcka har jag plockat själv. Några kommer från Medelhavet och några kommer från västkusten. När jag plockade dem kunde jag känna sanden under fötterna och sipprandes mellan tårna. Jag gick längs med strandkanten, eller badade med cyklop, och varje gång jag fann en snäcka var det som att finna ett smycke likt en skatt. Varje snäcka är unik och har formats efter havet och sandens slipning. Ja ... Läs mer»

Unique Power Entrepreneurs

Genom åren har jag kommit i kontakt med företagare som liksom jag har funktionsnedsättning. Anna Bergholtz är en av dem. Vi är båda journalister och föreläsare samt driver poddar. Sedan vi har lärt känna varandra, har vi haft otaliga samtal om jobbsituationen för personer med normbrytande funktionalitet. Många står utanför arbetsmarknaden och det innebär bortkastad värdefull kompetens, anser vi. Få ... Läs mer»

Varför heter podden Soluret?

Då och då får jag frågan om varför jag har döpt podden till Soluret. Det var svårt att komma på ett namn till en podcast som inte är nischad till ett specifikt ämne. Generellt så tänker man att man måste ha ett namn som ska sticka ut och locka lyssnare, en titel som kanske ger ett hum om vad podden handlar om. I en djungel av poddar är det sannerligen en utmaning.  Jag landade till slut i ... Läs mer»

Öppna upp dörren för en ny värld

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa människor om den diskriminering som pågår i Sverige gentemot personer som lever med funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att Sverige ligger i framkant vad gäller välfärd och mänskliga rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag som rullstolsburen inte ... Läs mer»

Nyckeln till samhället

Jag såg en inspirerande intervju med Lucy Hawking på Skavlan i fredags. Hon berättade med mycket värme och humor om sin pappa, Stephen Hawking. I sken av sammanhang jag den senaste tiden haft ynnesten att få medverka i, var det enormt befriande att lyssna till Lucy. Hon sammanfattade de budskap jag har försökt förmedla och vill fortsätta att förmedla. Lucy Hawking är författare, journalist, filantrop oc ... Läs mer»

TRÖSKELN TILL FRIHET

”De allra svagaste i samhället”, ”Stå upp för de svaga”, ”Att profitera på de svaga”, ”Det är alltid de svaga som drabbas”, ”Hen gav en röst för de svaga”, och så vidare.   Jag citerar sökträffar från den första sidan jag får upp när jag googlar på De svaga. Jag hör uttrycket hela tiden i medier och jag undrar vilka man egentligen menar?   Vad definierar De sv ... Läs mer»

Vågor av sten

Jag älskar att resa och ännu en gång har jag blivit påmind om hur nya miljöer, vyer, kulturer och dofter kan mätta och hela själen. Inspirationen har återfått sitt flöde i mina ådror och jag är redo att bemöta livet med ett leende. Jag har en särskild dragning till storstäder. Jag kan ägna timmar åt att sitta på ett kafé med en latte och bara titta på människor. För det finns inga bättre plat ... Läs mer»
css.php