Öppna upp dörren för en ny värld

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa människor om den diskriminering som pågår i Sverige gentemot personer som lever med funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att Sverige ligger i framkant vad gäller välfärd och mänskliga rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag som rullstolsburen inte ... Läs mer»

Nyckeln till samhället

Jag såg en inspirerande intervju med Lucy Hawking på Skavlan i fredags. Hon berättade med mycket värme och humor om sin pappa, Stephen Hawking. I sken av sammanhang jag den senaste tiden haft ynnesten att få medverka i, var det enormt befriande att lyssna till Lucy. Hon sammanfattade de budskap jag har försökt förmedla och vill fortsätta att förmedla. Lucy Hawking är författare, journalist, filantrop oc ... Läs mer»

TRÖSKELN TILL FRIHET

”De allra svagaste i samhället”, ”Stå upp för de svaga”, ”Att profitera på de svaga”, ”Det är alltid de svaga som drabbas”, ”Hen gav en röst för de svaga”, och så vidare.   Jag citerar sökträffar från den första sidan jag får upp när jag googlar på De svaga. Jag hör uttrycket hela tiden i medier och jag undrar vilka man egentligen menar?   Vad definierar De sv ... Läs mer»

Vågor av sten

Jag snubblade över gamla anteckningar på Facebook och hittade denna reseskildring om Barcelona, som jag skrev för TIO ÅR SEDAN! Vad hände?! Måste tillbaka. Vågor av sten Jag älskar att resa och ännu en gång har jag blivit påmind om hur nya miljöer, vyer, kulturer och dofter kan mätta och hela själen. Inspirationen har återfått sitt flöde i mina ådror och jag är redo att bemöta livet med ett leen ... Läs mer»

En skatt

Ibland finner man små skatter i sina gömmor. Denna gång en akvarell som heter “Kyssen” gjord av pappa 1985. En magisk målning som visar pappas och mammas intensiva kärlek. Den var en kort kärlekssaga som gjorde att jag blev till ✨☯️✨ ... Läs mer»

Livet är skört som en glaskula

Med gråtmilda ögon lämnade jag jobbet idag. Så många människor i ens närhet blir drabbade när man råkar ut för en ryggmärgsskada. Ikväll blev jag än en gång påmind om hur skört livet är, så många livsomvälvande öden… tonåringar vars liv har gjort en brutal vändning… men jag vet samtidigt att det blir bättre. När jag var nyskadad som 15-åring, och fortfarande låg på sjukhuset, ... Läs mer»

På tröskeln till frihet

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa folk om den diskriminering som pågår gentemot personer som lever med olika funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att i ett land som Sverige ligger vi i framkant vad gäller välfärd och alla människors lika rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag so ... Läs mer»

Få leva

Personlig assistans gör att jag kan leva mitt liv. Leva mitt liv, så som jag vill leva det. Förstår ni? Jag kan inte ta det för givet. Det kan tas ifrån mig. Rätten att leva mitt liv kan tas ifrån mig. Förstår ni? De som inte är beroende av andra människors hjälp kan inte förstå. De som tar sina liv för givet, förstår inte. De som stiftar lagar, de som beslutar om andra människors liv, förstår ... Läs mer»