Öppna upp dörren för en ny värld

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa människor om den diskriminering som pågår i Sverige gentemot personer som lever med funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att Sverige ligger i framkant vad gäller välfärd och mänskliga rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag som rullstolsburen inte ... Läs mer»

Nyckeln till samhället

Jag såg en inspirerande intervju med Lucy Hawking på Skavlan i fredags. Hon berättade med mycket värme och humor om sin pappa, Stephen Hawking. I sken av sammanhang jag den senaste tiden haft ynnesten att få medverka i, var det enormt befriande att lyssna till Lucy. Hon sammanfattade de budskap jag har försökt förmedla och vill fortsätta att förmedla. Lucy Hawking är författare, journalist, filantrop oc ... Läs mer»

TRÖSKELN TILL FRIHET

”De allra svagaste i samhället”, ”Stå upp för de svaga”, ”Att profitera på de svaga”, ”Det är alltid de svaga som drabbas”, ”Hen gav en röst för de svaga”, och så vidare.   Jag citerar sökträffar från den första sidan jag får upp när jag googlar på De svaga. Jag hör uttrycket hela tiden i medier och jag undrar vilka man egentligen menar?   Vad definierar De sv ... Läs mer»

Vågor av sten

Jag älskar att resa och ännu en gång har jag blivit påmind om hur nya miljöer, vyer, kulturer och dofter kan mätta och hela själen. Inspirationen har återfått sitt flöde i mina ådror och jag är redo att bemöta livet med ett leende. Jag har en särskild dragning till storstäder. Jag kan ägna timmar åt att sitta på ett kafé med en latte och bara titta på människor. För det finns inga bättre plat ... Läs mer»

På tröskeln till frihet

Idag är det Internationella funktionshinderdagen. Min förhoppning är att denna dag ska bidra till att upplysa folk om den diskriminering som pågår gentemot personer som lever med olika funktionsnedsättningar. Man skulle kunna tro att i ett land som Sverige ligger vi i framkant vad gäller välfärd och alla människors lika rättigheter, men det är fel. Jag lever i ett otillgängligt samhälle där jag so ... Läs mer»

Få leva

Personlig assistans gör att jag kan leva mitt liv. Leva mitt liv, så som jag vill leva det. Förstår ni? Jag kan inte ta det för givet. Det kan tas ifrån mig. Rätten att leva mitt liv kan tas ifrån mig. Förstår ni? De som inte är beroende av andra människors hjälp kan inte förstå. De som tar sina liv för givet, förstår inte. De som stiftar lagar, de som beslutar om andra människors liv, förstår ... Läs mer»

Ett värdigt liv

Ofta känner jag att jag inte orkar höra eller läsa fler debattinlägg om personlig assistans och tillgänglighet. Jag får ångest och mår illa av alla okunniga och oförstående människor som inte har en susning om vad personlig assistans innebär, som inte inser vad det innebär att som funktionshindrad leva i ett samhälle där debatten om självklara mänskliga rättigheter alls måste föras. Jag vill bar ... Läs mer»

Anhöriga för ens talan

Anhöriga och närstående är livsviktiga när vi inte längre orkar kämpa. Jag bad min mamma ta mitt liv. Det låter grymt och det är grymt, men hon såg min smärta över att ha förlorat det jag levde för. Tanken slog henne att underlätta mitt lidande, då mitt lidande också var hennes. Men med tanken på mina syskon och syskonbarn, mammas barn och barnbarn, fick det henne att tänka om. Jag behövde mamma ... Läs mer»